Reizigersadvisering

Reizigersadvisering
Als u een buitenlandse reis wilt maken, kunt u voor advies en vaccinaties terecht bij de GGD of andere landelijke vaccinatiebureaus. Reizigersadvisering is niet opgenomen in het basispakket van de zorgverzekeraars. Informeer altijd eerst bij uw zorgverzekeraar hoe en waar u verzekerd bent voor een reisadvies.

Herhaal-vaccinaties
Indien u eerder elders werd gevaccineerd en een herhaal-vaccinatie nodig heeft kunt u bij ons terecht. Kosten voor het vaccin betaalt u aan de apotheek. Kosten voor het recept en de vaccinatie bedragen 20 euro en betaalt u contant aan ons. Indien u hiervoor verzekerd bent kunt u de kosten voor het vaccin en vaccinatie declareren bij uw zorgverzekeraar.

Medicijn-paspoort
Indien u medicijnen gebruikt, kunt u bij de apotheek om een medicijn-paspoort vragen. Daar staat alle informatie over uw medicijnen (stofnamen) afgedrukt. Dit kan problemen bij de douane voorkomen, maar ook als uw medicijnen zoek raken veroorzaakt dit minder problemen bij het opnieuw bestellen in de plaatselijke apotheek.

Links en Folders voor Reizigers
Het Landelijk Coordinatiecentrum Reizigersadvisering biedt uitgebreide informatie met een overzicht van de laatste nieuwsberichten over Reizigersadvisering
Op de website van het LCR zijn ook diverse folders beschikbaar

Informatie over vergoeding van reizigersvaccins en malariaprofylaxe is ook te vinden op de website Gezond op reis